I huvudet på Tant Grön

Alla inlägg under september 2010

Av Tant Grön - 13 september 2010 21:51


Med det sista avsnittet av True Blood och en kanna smodi tänkte jag hämta ny energi för att orka avsluta den förbannade analysen av Strindbergs " Ett halft ark papper" som ska lämnas in i morgon. Just nu är det bara en massa ord på en skärm som behöver en början, en mitt och ett slut, det brukar bli bäst så. Analysen som jag tidigare så mycket såg fram emot känns nu bara som ett stort hinder mellan mig och sängen. Allt det där som innan kändes så roligt med just den här uppgiften, att vi skulle använda oss av den biografiska metoden för att analysera texten, gör bara allt så mycket mer tidskrävande. Jag vill inte alls läsa om Strindbergs deprimerande liv för att kunna dra slutsater och paralleller till hans litterära verk. Nej inte just nu. Men gärna imorgon om jag får en dag till.


Snälla kan jag få det?


  


Sena nätter med för mycket kaffe känns så väldigt passé, jag är gammal och vill sova. Och absolut inte låna tid av mig själv med koffein, inte mer än nödvändigt i alla fall. Men här sitter jag nu och trycker i mig kolhydrater och sköljer ner det med kaffe för den där smodin funkade inte alls på min hjärna. Eller vänta! nu känner jag något...


Det är som jag brukar säga till barnens pappa, att livet som student, det är wräkmacka nästan jämt döh!


Tidigare idag fick jag sms från min vän som också lever livet på en wräkmacka (läs studentliv), hon skrev att vi var bjudna på förfest nästa fredag. Jag känner mig så jävla tonåring! Snacka om att vi är inne i studentlivet nu vettu. Förfesten är dessutom på min gamla gata där jag levde glada singeldagar och singelnätter. En riktig skjuts in i minnenas television. Efter förfesten blir det "REGGAE NIGHT" på Skeppet.


  


Vi ses där.ANNONS
Av Tant Grön - 13 september 2010 15:45


Jag ska ha gäster ikväll och så här ser det ut i mitt vardagsrum.

  


Jag kan höra min mamma härja om respekt och en massa annat bla bla bla. Men jag bryr mig helt enkelt inte. Längre.


Allt ska bort, inga prylar, inget tjafs som kan ta plats och stöka till. En tallrik, ett glas, en kniv och en gaffel är allt som behövs... Och så ett duschdraperi.

ANNONS
Av Tant Grön - 10 september 2010 09:32


December 2009

  


Något senare

  


Någon gång i våras

  
Dagens datum

  
Jag tror faktiskt inte att jag förstår frågorna på det här testet för jag känner inte alls att jag är så mycket överaktiv på så många chakran. Hjärtat absolut, men definitivt inte halschakrat, längre. Det är inte viktigt vad testet säger men jag tycker det är intressant att se förändringen även om det inte riktigt stämmer med siffrorna. Men jag och siffror har ju aldrig varit överens.Av Tant Grön - 10 september 2010 08:50Idag har jag varit normal en liten stund

Sedan blev allt som vanligt igen

Och för det fick egot beröm


Det fick beröm för min avvikelse

Det fick beröm för mina ord som inte ville följa reglerna


Struktur med vetenskaplig ton avskalat från känsla

Är vad de vill ha

Men det vill inte jag


  

Av Tant Grön - 6 september 2010 19:03


... för det tredje avsnittet visas inte förens nästa vecka. Så var det med det. Antiklimax?


Det får bli ett avsnitt av töntserien Demons på svt play istället.A-a, liksom. Det sista avsnittet ska det ju givetvis stå och inte det tredje.

Av Tant Grön - 6 september 2010 18:40I gårkväll visades det sista avsnitten av True Blood säsong tre i USA, jag ska se det ikväll... eller? Jag mår så dåligt när det tar slut och inga fler avsnitt finns att se, saknaden blir överväldigande. Jag kanske ska låta det va, kanske är bättre så för då är det ju inte slut, för mig.


Och böckerna! Charlaine, snälla skynda på, för visst blir det en till?
  bild lånad här

Av Tant Grön - 6 september 2010 17:40Jag känner att jag behöver blåbär och grönt men mixern är smutsig och jag orkar inte diska den så jag äter något annat istället.


  


Jag vet vad som är bra för mig och ändå gör jag något annat. Ganska ofta, för det är ju bekvämt liksom. Diska är tråkigt och mixern är ju alltid smutsig för jag använder den hela tiden, men varför kan ingen vara snäll och diska den åt mig så att jag kan få det jag behöver och ändå vara bekväm?


På dagens lektion i litteraturvetenskap delkurs 1 pratades det bl.a om antikens tragedi och komedi där tragedin hade ett högre värde än komedin, för hjärta smärta spindelväv är liksom mer värt än glädje?!


Hur tänker vi då om vi värdesätter tragiska saker framför glädje och lycka. Vill vi inte vara lyckliga eller inbillar vi oss att vi inte kan vara det om vi inte går igenom en massa skit först?


Det är ofta det jag får höra när jag säger att livet är lätt. Folk tror att allt ska vara så förbövelens svårt och att vägen till lycka är lång och mödosam.


Vart kommer det ifrån? Vem är det som har sagt att livet ska va hårt och svårt? Och varför tror vi på det? Varför är det lättare att tro det negativa framför det positiva?


Varför?


Nej jag fetvägrar! Livet är härligt och enkelt och alldeles alldeles underbart.


  


Av Tant Grön - 5 september 2010 13:21

     


Jag försöker veckla ut benen underifrån iklädd en tajt långklänning, på något underligt sätt lyckas jag och lutar mig tillbaka mot kudden i flykten från glassplittret. Någon hade ner mitt kokosfett som stod ovanpå frysen så att glasburken gick i tusen bitar men det var jag som hade ställt det där ovanpå frysen, det skulle jag inte ha gjort, saker som kan gå sönder bör inte stå där. Så dumt.


        

    

Och nu måste jag beställa nytt kokosfett! Men inget ont som inte har något gott med sig för när jag gör det så kan jag ju också beställa de där tropiska ostbågarna som Erik beskrev så vackert i det senaste mäjlutskicket från Råvarubutiken.


Ja jag gör nog det... och kanske några fler roliga råa saker.Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se