I huvudet på Tant Grön

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010

Dröm och verklighet

Av Tant Grön - 19 oktober 2010 21:36Klockan var något efter fyra och jag hade precis parkerat bilen utanför huset. Gulliganerna hoppade ut och ringde på hos grannen medans jag bara satt kvar och lyssnade på Kristoffer Åström. Mer orkade jag inte. Helst ville jag bara sova och inte alls behöva gå in och laga mat till små människor.


  


Tänk om jag kunde få sitta kvar och bara sova och bara lyssna. Inget annat. Inget som väntar. Inget som måste göras. Tänk om jag skulle följa varje impuls jag fick, hur skulle livet se ut då?


Kanske är jag på Willys när jag plötsligt blir så trött så trött, jag lägger mig ner på golvet och somnar. Eller så står jag på en tågperong och får lust att knuffa någon ner på spåret och så gör jag bara det! Eller om jag känner för att gå ut och gå och bara reser mig upp och går ut genom dörren, utan en tanke på att det faktiskt inte går, utan att se mig om.


Vore det inte härligt att göra allt det där som man vill göra men alltid tänker att det inte går? Stort eller litet spelar ingen roll.


Fast egentligen så kan jag göra precis vad jag vill det enda som egentligen står i min väg är jag själv. Om jag vill lägga mig ner och sova på Willys så kan jag ju göra det. Det finns dock ingen garanti att jag får ligga kvar. Om jag vill knuffa någon ner på tågspåret finns inte heller något som hindrar, det är däremot olagligt. Och vill jag gå ut och gå så kan jag förstås göra det men kidsen får följa med. Allt går om man bara vill. Men det jag vill är visst konstigt, tokigt, oförståeligt, jobbigt, svårt och suck!


Saker sägs i tron om att det sägs av välmening, men är det verkligen så? Eller är det av rädsla och avundssjuka som människor känner att de måste tala om för mig att min dröm är omöjlig att uppnå?


Jag lyssnar inte, svarar knappt när jag hör de bekanta orden ta form... Med glädje långt nerifrån tårna pratar jag runt och fortsätter så tills någon byter spår.


Men passa er för snart biter jag ifrån!  Arrr...
 
ANNONS
 
Ingen bild

Persilja

20 oktober 2010 08:27

ALLT går. Däremot har JAG en massa spärrar som heter "det går inte just nu för barnens skull". Sen kan man ju undra om de bett om den tanken. Om den tanken är rätt ens. Barn vill inte vara ett hinder och oftast är de inte det utan de ger en vingar. Men det är allt det där runtomkring barnen, alla bisysslor som kommer med barn vare sig man vill eller inte som hindrar. Som hindrar mig ska jag kanske säga. Sen tror jag att allt som hindrar finns inuti mig. Så ALLT går. Det är bara en fråga om att ta bort hindren man har inne i sig. De yttre hindrena är blott påhittade. Kanske vill jag innerst inne inte och hittar på dessa hinder?
Men allt DU vill GÅR. Tro mig. DET GÅR! Så varför skulle du lyssna på andra???

Tant Grön

20 oktober 2010 19:04

Precis! Klart allt går om man bara vill... Det där med barnen, det handlar bara om att tänka om lite...som att gå ut och gå MED barnen om du förstod det exemplet. Jag har aldrig sett barn som ett hinder för något typ liv man kanske skulle vilja leva. Jag tycker att man kan göra precis vad som helst MED barn. Om jag vill flytta till Thailand så kan jag göra det, barnen är inget hinder. Men tyvärr skaffade jag ju de här barnen med en människa som anser raka motsatsen, som tycker att allt är jättejobbigt och att man inte alls kan resa eller flytta eller ens gå på stan å fika utan att det är ett jävla besvär. Och därför har jag suttit hemma och levt ett jävla pisstråkigt liv de senaste åren. Men det är slut med det nu :-D

 
Mamma Blå

Mamma Blå

20 oktober 2010 09:16

Känner igen en del av dina tankar. Och visst har jag också stannat upp och blundat. Låt inte ord uppröra dig och snälla bit mig inte. :)

http://mammabla.bloggplatsen.se

Tant Grön

20 oktober 2010 19:06

Orden upprör mig inte men shit vad trött jag är på dem! Och så ville jag nog försöka få människor att förstå att de ska tänka sig för innan... Men det var nog överkurs hihi

 
charlotte

charlotte

20 oktober 2010 12:19

Din dröm är inte omöjlig!!! Tro på den så går det och vad är det värsta som skulle kunna hända? Om det mot allförmodan inte skulle gå... så har du i varjefall försökt och slipper sitta på "hemmet" när du är 99 år gammal och ångra att du inte försökte!! GO FOR IT!!! LOVA DET??? hm... jag är nog bättre på att uppmuntra andra än mig själv, men det är kanske en härlig gåva det med ;)
LOVA LOVA!!!! Jag vill se dig lyckas för de där olyckskorparna som förpestar världsbilden för oss struntar vi i nu... eller hur??? KRAM KRAM

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

Tant Grön

20 oktober 2010 19:07

Tack charlotte! och var du inte orolig, jag låter INGEN stå i min väg. JAG VET att min dröm inte är omöjlig men även jag blir trött på olyckskorparna emmellanåt ;-D KRAM

 
yrla

yrla

20 oktober 2010 17:37

ih! aj aj tanten inte bitas... vassa tanden aj aj... du får väl visa att det visst går å göra som du vill... do it! bara du mår bra å trivs med livet ditt så ska väl ingen annan bry sig...

http://www.hemmahosyrla.bloggplatsen.se

Tant Grön

20 oktober 2010 19:09

Jag har rätt vassa tänder! Nej det ska de inte, jag bestämmer :-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 13 mars 2013 22:54


Att berätta att jag inte längre finns här utan där.     ...

Av Tant Grön - 27 oktober 2012 11:59

... Men det kan vara så att jag bryggde kaffet i koppen och sedan hällde det i min nya kaffekanna, som heter Stencil (bara en sån sak liksom) och efter det hällde jag tillbaka kaffet i koppen.   Mitt kaffe är ju redan populärt. Men med min...

Av Tant Grön - 24 oktober 2012 22:10

Jag målar ansikten och dricker te. Det var 19 år sedan sist räknade jag precis ut. Sedan jag målade ansikten alltså. Te drack jag senast igår. Basånivet. ...

Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se