I huvudet på Tant Grön

Alla inlägg under april 2011

Av Tant Grön - 26 april 2011 13:41

Jag funderar på att dra. Dra iväg från stan. Dra iväg från den här jävla stan.Jag ska bara... göra lite saker först.


 

  

Jag står inte ut i min lilla lilla lilla lägenhet längre. Gulliganerna har klättrat på väggarna sedan några veckor tillbaka och nu klättrar även jag. Bort från stan, bort bort bort. Jag vill inte sitta och läsa och skriva längre. Bara tanken på det får det att klia i kroppen på mig. Jag vill ha rörelse i och omkring mig. Nu. Bort.Så jag tar semester, packar till huset och packar till loppis. Saker ska bort. Jag ska bort.


 

ANNONS
Av Tant Grön - 24 april 2011 10:53


När vi skuttade runt på ägorna på jakt efter en nyckel såg vi en orm. Den var liten och brun så med uteslutningsmetoden gissade jag på att det inte var en huggorm. Djurexpert som jag är tänkte jag att det nog måste vara en snok, för det är väl typ de två ormarna som finns i Sverige. Senare, kom jag på att det finns ju kopparorm också. Fast kopparormen är ju ingen orm även om den ser ut som en. Den en ödla utan armar och ben. Jag googlade så klart! Och nu känner jag mig rätt säker på att det var en kopparorm vi såg. 

 


På marken runt huset såg jag flera hål och tänkte lite uppgivet på jordgetingar. Som sagt, djurexpert som jag är har jag ingen aning om hur ett jordgetingbo ser ut men då jag är allergisk mot getingstick försöker jag hålla mig borta från dem. Men tydligen så gräver kopparormar ner sig i marken på hösten, så det var troligtvis deras bon vi såg. 


 


Jag tar det som ett gott tecken, ett tecken på god hälsa då kopparormen i bibeln gjorde människor friska. Det är ju också väldigt bra att den äter sniglar. Helst mördarsniglar hoppas jag.

ANNONS
Av Tant Grön - 23 april 2011 17:09


Igår åkte jag, Gulliganerna och min pappa för att titta på Huset för första gången. Spänningen var olidlig. Vi åkte hemmifrån kl 12 men med några stopp på vägen så anlände vi inte fören efter tre endast för att upptäcka att nyckeln inte passade till dörren. Vi letade under alla stenar, kollade alla skrymslen, ja vi kroppsvisiterade huset efter en gömd nyckel. Vi knackade på hos grannen ifall hon skulle ha en extranyckel men hon var inte hemma.


När vi inte lyckades hitta någon extranyckel kändes allt förstås förjävlaskitihelvetefanocksåjävlaskit! Men då kom pappa på att det stod en c/o adress på de papper han skrivit ut med hustes fastighetsbeteckning. Han fick tag på numret till personen som stod som c/o adressat och det visade sig att den personen var dotter till kvinnan som bott i huset tidigare. Hon berättade att en annan dotter bodde endast tre mil ifrån där vi var och att hon troligtvis hade en nyckel till huset. Någon minut senare blev pappa uppringd av den senare dottern som sa att hon kunde möta upp oss och ge oss nyckeln. Vilka fantastiska kvinnor!


Vi hoppade in i bilen igen och körde till Eksjö. Det var en riktig bergochdalbaneväg och Lillgulliganen blir lätt åksjuk så hon hade inte världens bästa dag men det vägdes upp av att vi äntligen kom in i huset och hon kunde kolla in vilket rum hon ville ha och annat spännande med huset.


Ca en mil från ett litet samhälle ligger mitt hus. Vägen är en perfekt smal väg utan mittlinje och från den svänger man av på den finaste skogsväg.Det är mitt hus som skymtar på vänster sida och det huset längre bort är den närmsta grannen.

 


Det stora röda.

 


Och från andra sidan. 
Den magiska skogen.


 

Stort fönster vid diskbänken.


Ett av de allra viktigaste kriterierna, vedspisen.Stort kök.
Ett litet vardagsrum i anslutning till det mastodontstora köket. Gratis supersnygg soffa och tjusiga fåtöljer.

  

 

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.


Toalett med dusch.


    


 

Skafferi med fina grejer i.Som en snyggpall och ...


 ... snygglådor.

  

 Ett av de husen vi tittade på i somras hade den finaste klarblåa trappen och ett annat hus hade en tjusig grön trappa, så nu är frågan, vilken färg ska denna trapp få? 


 


När vi kommer upp för trappen möts vi av den finaste pärlsponten och där tänker jag sitta och skriva och titta ut genom...

 

... det här fönstret och fundera och filinura.


 

Det här är mitt rum. Det rum som blev över efter att Gulliganerna valt sina rum.


 

I det rummet fanns det fler fina grejer.Går vi till höger från mitt rum hamnar vi i Lillgulliganens rum.


Och fortsätter vi över till andra sidan så hamnar vi i...

 

... Storgulliganens rum.

   


Så går vi ner för trappan igen och där nere står en symaskin. Huset är fullt av skatter.


Den lilla ladan som ska bli lekhus. 

  

    


På sidan ligger ett dass och det är ju alltid bra att ha.
Inne i ladan fanns ännu mera skatter...


        

... och ved.Ca en kilometer från huset ligger en badplats med...

 

... sandbotten......  omklädningsrum och...  


 


... dass.Omgivningarna består av härlig skog och gårdar med kossor, hästar och ängar fulla av mosskläddastenar. Höga berg och djupa dalar. Pappa tyckte att det var lite som att åka in i ett annat land, typ som i Yrrol. Nu ska jag planera flytt och ser fram emot en härlig sommar på landet.

Av Tant Grön - 19 april 2011 21:30


2011-01-02 01:17


Om jag bara hade ett ord att säga, vilket skulle jag då välja?

Om jag bara hade en minut kvar på jorden, skulle jag då berätta de orden?

Om jag bara hade en väg att vandra, skulle jag då där träffa några andra?

Om jag bara hade en saga att förtälja, skulle jag då den sälja?

Om jag bara hade en sång att sjunga, skulle den då rulla av min tunga?

Om jag bara hade en kärlek att känna, skulle den då mig bränna?

Ord
Av Tant Grön - 19 april 2011 13:48


Igår kväll rasade Storgulligan över sin nybäddade säng.


 

- Här kan jag väl för bövelen inte sova! Det här är inte mina kuddar!! 

- Det är precis samma kuddar som du alltid har haft, svarade jag.

- Nä dom här är skitfula!


Det är alltså INTE insidan som räknas och Storis är visst väldigt känslig för färg och form. Undrar vart hon har fått det ifrån?


Men hallå! ena kudden var väl ändå okej?

Av Tant Grön - 17 april 2011 22:55


En garderob som också är ett pysselrum blir lätt trång. Pysslet och pysselmatrialet fylls hela tiden på då det till största delen består av sopor. Toapappersrullar, fönsterkuvert, äggkartonger och andra förpackningar, adresserad reklam (grrr!), skolpapper som jag är färdig med osv. 


Men jag vill inte slänga när det blir för trång så jag rensar ut och ställer ner i källarförrådet, så nu är det fullt där istället. Men det gör ingenting, för snart flyttar sakerna från källarförrådet till mitt hus mitt ute i skogen.
 


       

Av Tant Grön - 17 april 2011 13:41


1. Upp å studsa och ut i skogen med "Israel Vibration", skrämma slag på förbipasserande med ett leende och lite snurr.


2. Frulle


3. Rysta korgen med "kojtygerna" Äsch! Stryk det, har ingen lust.


4. Ta bort spikarna efter tavelväggen Kanske senare ikväll, det beror på.


5. Tvätta kl 16 Nej det stryker vi också. Jag går och fikar med en kompis då istället, för det är ju så mycket roligare.


6. Skriva rent anteckningar Nej, inte det heller. Jag skrev ännu mer istället.


7. Ladda hem "Den hungriga prinsessan" som e-bok.


8. Lunch. Mias olivrulle. Mumma!


9. Förebered en smoodi till efter yogan, full av skit! Ja, bra skit alltså.


10. Läsa en skev analys av "Passing"


11. Titta på en film?


Jag tror att det här blir min dag det, men den är inte slut än så vi får väl se, och kom ihåg att hur många pärlor du än plockar upp från golvet så finns det alltid fler.


 

Av Tant Grön - 16 april 2011 14:33


Det verkar som att alla filmer reas ut och många filmer slås ihop och kallas stereotypt för "Ladie´s movie night". Jag har ett, två ,tre, för jag är en lady och jag gillar movie night(?)

 

Idag på Willys hittade jag fler billiga ihopklumpade filmer, fast denna gången utan könsbenämning, kanske för att filmerna hör mer till det manliga sociala könet och då behövs det inte stämplas, eftersom det är normen. Normen känner alla till, den behöver ingen etikett.  

Och så läser jag om Frankenstein idag, i de böcker som jag fjärrlånat, i de böcker som de sa att jag aldrig skulle hinna få. Men jag trodde att de skulle komma den här veckan,  och då gjorde de ju det. Nu ligger böckerna på bordet som har nya kläder. Vårkläder. För bord vill också ha nya kläder när det är vår.

 

Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se