I huvudet på Tant Grön

Alla inlägg under maj 2011

Av Tant Grön - 25 maj 2011 08:33

För några veckor sedan cirkulerade det en sån där fåning fäjsbuckstatus som de vill att man ska kopiera och lägga i sin status om man på något sätt håller med. Jag brukar för det mesta låtsas som att jag inte ser dem men den här stack ut. 

 
"En 15-årig flicka håller sin 1 år gamla son i handen, folk kallar henne för hora. Men ingen vet att hon våldtogs vid 13. Folk kallar en flicka fet, men ingen vet hon har en allvarlig sjukdom som gör så hon är överviktig. Folk kallar en gammal gubbe för ful, men ingen vet att han fick en allvarlig skada i sitt ansikte när han räddade ett liv i en brand."
 
Och vid första anblick låter det säkert jättefint, vilken bra status liksom. Men vad säger texten egentligen? Jo, att flickan INTE är en hora EFTERSOM hon våldtogs. Med andra ord hade det alltså varit helt okej att kalla henne för hora om hon frivilligt gått med på att ha sex. Och det är tydligen okej att kalla någon fet, om de INTE har en sjukdom, precis som att det är okej att kalla någon ful om personen INTE varit med om en olycka, utan vadå, helt enkelt är född ful?!
 
Det mest intressanta med den här texten är att det just är en 15-årig FLICKA med ett barn och inte en pojke. Än en gång är det kvinnans sexualitet som ska hållas i shack och smutsas ner lite. Jamen det är verkligen jättefint. Verkligen. Vad män inte tycks förstå är att om kvinnans sexualitet tabubeläggs så drabbar det ju även dem. Något att fundera på kanske. Eller är det kanske roligt att ligga med en tjej som endast nojjar sig för diverse trams istället för att ge sig hän till det som faktiskt sker i nuet.
 
Det är vad texten säger. Egentligen. Och givetvis spelar det ingen roll vad det ligger för orsak bakom, om det överhuvudtaget ligger någon orsak bakom den unga flickans barn, någons övervikt eller utseende. Ingen ska behöva bli kallad för hora, fet eller ful. Så är det bara.
ANNONS
ANNONS
Av Tant Grön - 23 maj 2011 08:14


Lördagen den 28 maj ska jag och en vän sälja oönskade prylar och kläder. Som vanligt, det är ju sommar och då säljer vi skräp i Norrköping. Vill du ha vårt skräp kom ner till G:a Rådstugugatan mellan 10-15. Det blir sköj! Och du, jag har fortfarande en del Erik Kold kvar och annan 60- och 70-talsplast.

Av Tant Grön - 22 maj 2011 17:45


Jodå, kändisspan minsann! Vi såg BolibompaJonas. Men nae, jag fotade inte stackarn. Jag tror dock att han kände av mina trånande blickar. Gulliganerna var dock föga intresserade trots att de annars pratar om honom som att de känner honom, varje gång han dyker upp på tv. Men det är väl just det, att han liksom bor i den där tv:n och existerar inte i verkligheten. Lite som Svampbob Fyrkant.
Första karusellen ut var fritt fall. Hua! Inte ens jag vågade åka den. När Storgulligan ville åka den senare strax innan stängning och kusinerna hade åkt hem så fick minsann pappan ställa upp som sällskap. Jag hoppade skrämd ur kön.

 


Kolla va farligt! Människan ska vandra på jorden och inte flyga omkring i det blå. Eller? Och när jag åkte Nyckelpigan för tredje gången tänkte jag att det var en lagom bergochdalbana för Tanten. Den var nog lagom för flera, för i kö fick man snällt stå i 25 minuter för att få åka den trevliga och något fartfyllda turen. Och vi vet hur man Nyckelpigar, jo med händerna i luften minsann!

 


Lustiga huset har blivit betydligt lustigare sedan jag var där sist. Jag blev så yr i huvudet att jag var tvungen att blunda för alla ränder och prickar som snurrade omkring. Nej. Dit går jag inte igen. Farligt! Men flygande mattan var ju riktigt kul, vi flög faktiskt på riktigt!

Nej, det var ingen som åkte den här, men är man så här fin så måste man förevigas. Om den bara inte snurrade så fort så skulle jag ha tagit mig ett varv.Den nya och träiga bergochdalbanan suktade jag lite på men när jag läste att gravida (nej det är jag ju förstås inte) och personer med ryggproblem (jaaa) inte borde åka så gick jag lättad därifrån. Annars hade jag ju faktiskt varit tvungen att prova.
Näst efter Nyckelpigan var Cirkuskarusellen Lillgulliganens favorit. Hon skötte det själv. Ställde sig i kö, visade upp åkbandet, snurrade sig in, karusellade, gick av och ut och ställde sig i kö igen. Själv försökte jag hänga med runt som en annan katt som jagar sin egen svans. Men så kom jag ihåg vad jag känner för att springa och slutade med det.


  När de andra äcklade sig med korvar och hamburgare stack jag iväg till Classic Café, en oas för både mat- och fikasugna, står det i parkkartan. Och snyggt var det också.

 

Ja där satt jag med min virkning och tog lite tid för mig själv....


.. virkade en och annan "rundis" och...... fotade mig tillsammans med några stjärnor.


Tanten roar sig själv liksom. Och vilade fötterna. Det är jobbigt att stå i kö 25 minuter till varje karusell.

               


När barnkarusellerna stängdes för kvällen packade vi åter in oss i bilen och körde hem.


Och än en gång förundras vi över hur svårt det är att hitta ut ur Stockholm. Ska det vara så förbannat svårt att skylta tillräckligt så att lantisarna hittar ut ur stanjäveln. Eller är det kanske en konspiration?! Ingen får lämna Stockholm! Moahahaha...De flesta små somnar direkt. Med nappen i munn. Nämen, va!?!


Tack för den här gången Grönan. Vi ses nästa sommar.

     

Av Tant Grön - 22 maj 2011 17:09


Jag skrev en önskelista idag, lite (läs mycket) längre än den jag lade upp på fäjsbuck. Och efter bara en timme kunde jag pricka av en av grejerna från den. Snabbt jobbat av universum. Tack!


 Av Tant Grön - 21 maj 2011 08:16


Det som är viktigt för mig är inte nödvändigtvis viktigt för dig...... Men mina gröna sköna är på väg hem till mig nu. Och, ja, det känns rätt så viktigt för mig. På ett sånt där "detgörlivetliteroligaresätt" liksom.
 

Av Tant Grön - 20 maj 2011 21:39Vill ha!

 


Och gärna en prenumeration också.

 

Tack på förhand till dig som fixar det åt mig. Och du, jag vill helst ha tishan i storlek XL och premierna ska vara 1,3,2 uppifrån. Okej? Tack så jättemycket!


Klicka här för att komma till bang.se.

Av Tant Grön - 20 maj 2011 19:43


Uppför er nu medan jag är borta, okej!


 

Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se