I huvudet på Tant Grön

Alla inlägg under april 2012

Av Tant Grön - 25 april 2012 22:09


Mediterar alltså. Lär dig snabbmatsversionen som är nödvändig i den hektiska vardag som många av oss lever i. Små barn, arbete, skola, cirkusträning, dans, handla mat, laga mat, tvätta kläder, städa?, läxor, passa tider, sova?!, konflikter, borsta tänderna, gå och lägg er!, yoga, andas, tid?!!, egen tid??!!! VA? Stopp. Lugn.


Bra skit det här:
Hittat på Yoga Dork

ANNONS
Av Tant Grön - 25 april 2012 20:34Det är så svårt för mig att göra saker regelbundet. Allt sådant är jag liksom allergisk mot. Passa tider. Rutiner. Göra saker varje dag. Det funkar bara inte. Jag borde äta saker som hjälper kroppen att ta upp järn. Jämt. Varje dag. För jag har järnbrist och är ständigt trött. Men allt är bättre än inget så nu har jag gjort mig lite sesammjölk som är bra på att hjälpa kroppen med järnet.


 


Det blir himla vackert också när jag ringlar den över smodin. Lite rått lugn mitt i allt kaos. Skeden är ju rena rama konstverket.


 Sesammjölk


Blöttlägg sesamfrön över natten (2 dl), grodda dem sedan i ett dygn, därefter mixar du dem tillsammans med vatten (efter önskad konsistens) och banan (efter smak). Sesamfrön kan vara rätt bittra i smaken och bananen hjälper till att balansera upp det. Du kan också använda honung eller agave om du föredrar det. Jag skulle säga att mjölken håller sig i kylskåp i ca en vecka om du försluter den väl. Men jag är inte så kinkig. Luktar det och smakar bra så går det att äta.


Smodi


Blötlagda fikon 2 st (inte så mycket vatten, endast så att de täcks, använd sedan vatten till att mixa smodin)

2 äpplenKör hårt! Eller inte.

ANNONS
Av Tant Grön - 24 april 2012 19:24


Ja fast det var ju bara på skoj. Men det fatta ju inte jag och slet på mig ett par glasögon som fick ögonen att värka och hjärnan att snurra. Men snygg, det blev jag. Och det är ju liksom det viktiga.


 

Av Tant Grön - 24 april 2012 19:17


Av Tant Grön - 24 april 2012 10:13


Linköpings Universitet har betalat mig för mina ord. Det är koolt. Utbetalningsavin sitter på mitt kylskåp och skryter lite.


     

Av Tant Grön - 23 april 2012 22:54Hur har jag kunnat leva utan den här? Jag förstår verkligen inte. Den här appen är som skapt för mig. Verkligen verkligen. Mensen kommer ALLTID som en chock för mig. Som ett jävla knytnävsslag i ansiktet. POW! Jag är 34,5 år och har haft en helt sinnesjukt regelbunden cykel i flera år, men ändå så kommer helvetet som en överaskning. Men nu, med den här appen, så blir mitt liv överaskningsfritt. Tjollahopptjollahej va!


Det var föresten den underbara Isabell på DosFamily som hittade den.  Tackelitack.


Av Tant Grön - 22 april 2012 13:04Jag har de senaste två tre veckorna varit väldigt arg. Arg på orättvisor. Arg på det patriarkala samhället. Arg på människor som upprätthåller den skeva normen om att män ska vara på ett sätt och agera på ett visst sätt och kvinnor som hjälper dem i detta. Arg. Men det hjälper inte att vara arg. Orättvisorna försvinner ju inte bara för att jag är arg på dem.


Igår läste jag det här hos Calle och blev förstås ännu mer nedstämd. För om inte ens människor som är upplysta, som tänker jämställdhet och genus klarar av att bortse från sina präglingar, jag även inräknad, hur svårt blir det inte då. Negativa tankar. Verkligen.


Men så idag skriver Cimon Lundberg så kort och enkelt. Och det räcker. Jag blir glad. Det finns hopp. Jamen såklart att det gör. Men ibland är det skönt med en lite påminnelse. Av Tant Grön - 21 april 2012 22:26


Ja, för mig alltså. När jag bodde tillsammans med barnpappan så kom först Ekolådan hem till oss och senare blev det Årstiderna. Men någonstans försvann de fina lådorna. Men så plötsligt händer det! Och jag bestämde mig för att beställa dem igen. Tyvärr har Årstiderna slutat leverera till Norrköping men Ekolådan gör det fortfarande och i torsdags när vi kom hem stod en låda och väntade på oss utanför dörren.


 

Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se