I huvudet på Tant Grön

Direktlänk till inlägg 14 maj 2012

Jag har ju som bekant inga problem med att vara jobbig

Av Tant Grön - 14 maj 2012 22:24Jag läser Persiljas inlägg om feminism och funderar... Jag tycker ju att vi borde kalla det för humanism istället, då det egentligen handlar om att människor ska ha samma värde och samma rättigheter. Att jämställdhet är något som givetvis gynnar alla oavsett kön. Läs gärna Liza Marklund och Lotta Snickares "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra". Men nu är ju ordet humanism redan upptaget (egentligen tycker jag att det passar in, men då begreppet är så gammalt så pratade man knappast om jämställdhet mellan kön, då, utan snarare jämställdhet mellan typ rika och fattiga gissar jag, dvs. att alla MÄN oavsett ställning skulle ha samma värde? Ja eller något sådant. Men det kan vi ju diskutera en annan gång). Varför jag tycker att vi ska kalla det humanism istället för feminism beror på att jag misstänker att ordet feminism delar upp oss mer än att för oss samman. Och det är ju det vi behöver göra. Gå samman. Vi är ju alla människor. Givetvis ska vi ha samma värde och samma rättigheter.


 


Men vad jag tänker då när jag läser Persilja inlägg, är att rädslan för att vara till besvär ligger i att kvinnor präglas till att vilja vara till lags. Lite "om du är besvärlig så kanske ingen man vill ha dig" typ. Det känns som att alla dessa rädslor på något sätt kretsar kring att vi ska vara åtråvärda av män. Som att vårt värde ligger i deras acceptans. Vilket det givetvis INTE gör. Och då är det ju såklart himla enkelt att vara besvärlig om man som jag skiter fullständigt i om någon tycker att jag är besvärlig. Jag är heller inte det minsta intresserad av att åtrås av män eller av att bli accepterad av dem. Shit liksom! Lyckliga den som jag finner värdig av mig.


Jag är så förbannat dryg. Och är du inte en andlig feministisk vänsterpartist (jag kan godkänna andra mer extrema röda partier också) så är jag inte intresserad av att lägga någon energi på dig.


Så mitt råd till alla som är rädda för att vara besvärliga är: Lägg ingen energi på människor som inte tycker om dig precis så som du är. För du är underbar och perfekt! Och givetvis feminist. Det måste inte vara svårt. Du väljer själv vilka känslor du vill fokusera på. Varför välja att lägga fokus på negativa känslor när du kan lägga fokus på positiva?


Och du, du är verkligen verkligen inte besvärlig. Det är alla som INTE är feminister som är besvärliga. 


     Puss och kärlek

 
ANNONS
 
Calle

Calle

15 maj 2012 11:56

:)

http://calleism.wordpress.com

 
emma

emma

20 maj 2012 17:47

Men jag säger bara YES puh vad jag håller med, och tackar för att du sätter ord på sånt som jag tänker. Världen behöver fler som du. Lovely

http://www.livskrafter.blogspot.com

Tant Grön

20 maj 2012 17:59

Men oj! Tack så jättemycket för dina ord. Jag blir GLAD! Jag känner ju likadant för dig fina du :-) Fler Emmor till världen!!

 
Persilja

Persilja

23 maj 2012 09:41

Men å att jag inte sett detta förrän nu. Så sant alla dina ord som vanligt. Visst tror jag att det har med vår uppfostran att göra att vi inte vill verka obehagliga. Men kanske inte bara för att inte vara åtråvärda för män. Näe, för mig triggar det bara igång ännu mer om en man skulle visa ovilja. Som du säger gillar man mig inte som jag är så tack och ajö. Men däremot kvinnor, alla kvinnor, även de jag inte känner som uttalar sig om "jobbiga feminister" där de drar alla över en kam, det tycker jag är extremt obehagligt. Jag kan inte ritkigt analysera varför jag tycker det. Kanske att det känns värre att bortrationaliseras på grund av en stämpel av kvinnor som borde hålla med och vara systrar...? Det gör mer ont på nåt sätt att se deras avståndstagande för något som de borde vara med på. Fast det ligger mycket i det du säger om att feminismen fått en elak stämpel på sig och ordet humanism är ju värdigare och bättre och säger mer om vad det egentligen borde handla om. Men i mitt inlägg är jag mest frustrerad över att så många avfärdar feminismen som nåt gapigt jobbigt. Ta till exempel Lady Dahmer- hon upplever jag som klok och smart och kärleksfull fast så många tar henne som exempel på en jobbig feminist...? Jag får faktiskt inte ihop det. Jag vill inte ge upp ordet feminism heller. Det står för så mycket viktigt!
Jag önskar jag var lika fri i tanken som du, för du har verkligen frigjort dig (eller alltid varit sådan) att du kan skita i vad alla andra tycker. Jag är fast i en rädsla ännu om att inte bli accepterad för den jag är. Kanske för att jag hela mitt liv varit en outsider som inte kännt mig tillhöra några (mest kvinnnliga) sammanhang. Kanske hittar jag rätt sammanhang någon gång...

http://blogg.familyliving.se/persiljashus

Tant Grön

23 maj 2012 22:27

Jamen ja. Eller alltså vaddå? Alla behöver människor som de "hör ihop" med, sina systrar och bröder liksom. Men jag är hellre ensam än hänger med fel människor. Nej, jag har nog aldrig känt någon rädsla för att säga vad jag tycker... Visst har jag haft bättre och sämre perioder i mitt liv, absolut. Och jag säger verkligen verkligen inte allt jag tycker och tänker. Det är givetvis skillnad här. Här talar jag ut i luften och den som vill ta del får göra det. Men jag säger inte allt jag tycker tänker och känner till mina vänner. Det ska ju tas emot och är de inte beredda att göra det så måste det respekteras. Men det kanske är en annan diskussion(?) Sedan måste man ju verkligen inte tycke precis likadant som sina vänner. Det är ju genom konflikter som man växer. Då menar jag inte obehagliga skrik-bråk, utan lugna diskussioner, där det råder olika åsikter, men man lyssnar på varandra och lär sig av varandra.

När jag skrev det här så tänkte jag nog mer på dessa kvinnor som säger saker i stil med "jag är ju ingen sån där jobbig feminist", att de kanske säger det för att plocka poäng hos männen... Vad vet jag? Säkert är det isf omedvetet.

Men iaf. du är fantastisk och underbar precis så som du är. Fortsätt bara vara du så blir allt jättebra. Jag tror inte att vi ska lägga någon energi på de människor som inte gör något positivt för feminismen. Vi fokuserar på dem som gör det istället :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 13 mars 2013 22:54


Att berätta att jag inte längre finns här utan där.     ...

Av Tant Grön - 27 oktober 2012 11:59

... Men det kan vara så att jag bryggde kaffet i koppen och sedan hällde det i min nya kaffekanna, som heter Stencil (bara en sån sak liksom) och efter det hällde jag tillbaka kaffet i koppen.   Mitt kaffe är ju redan populärt. Men med min...

Av Tant Grön - 24 oktober 2012 22:10

Jag målar ansikten och dricker te. Det var 19 år sedan sist räknade jag precis ut. Sedan jag målade ansikten alltså. Te drack jag senast igår. Basånivet. ...

Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se