I huvudet på Tant Grön

Senaste inläggen

Av Tant Grön - 4 april 2012 09:45


Apelsinskivor i ett träd på Lillgullis lekskola. Bara en sån sak. Kan någon tänka sig att denna oas ligger omgiven av vägar med tung trafik i något av ett industriområde.

Knoppar. Livet vaknar igen. Och vem bryr sig om containrarna i bakgrunden. Även de är vackra.


Att slänga sig i gräset. Kan någon förstå att det endast 2 meter därifrån åker stora långtradare på en av stadens genomfarter.

   
Hur vill du se på saker? Du väljer själv vad du lägger fokus på. Apelsinskivor i trädet eller staden utanför staketet. Containrarna eller knopparna. Ett barn som kastat sig i vårgräset eller den pulserande vägen med tung trafik.Kärlek vänner.

ANNONS
Av Tant Grön - 3 april 2012 07:15

Förra veckan borrade jag upp hyllplan i fönstret. Där kan mina odlingar bo. Kryddor, plantor och groddar. Jag återanvände delar av några hyllor som satt ovanför spisen när jag flyttade in. Återanvändning är fint. Och gratis. Jag hade några hyllplan på vinden som passade perfekt i förnstret. Jag behövde inte såga en millimeter. Snacka om meant to be!

   

  Och när hyllorna ovanför spisen försvann åkte en stringhylla upp.

 Jag har ju favoritrum ibland. Just nu är det köket. Det handlar bara om ytan. Och då menar jag inte kvadratmeter. Ytan får mig att må bra. Ytan är viktig. Den gör mig varm inombords. 


ANNONS
Av Tant Grön - 2 april 2012 07:00
Våra fötter.

 Posa då mamma! Posa!!

   
Rätt upp i snoka. Hon fångar verkligen mina bästa sidor!

 
Lite upp i taket.

 

Och lite sä här:   

Och så lite Lillgullis uppochner.
Joråsåatteh... Det är roligt nästan jämt.

Av Tant Grön - 31 mars 2012 21:13

1. Världens snyggaste dramaten med de rätta färgerna och den rätta stilen. Skön att köra dessutom. Men det är ju utsidan som räknas.  2. En stringhylla som lämpligt nog dök upp på HamnBazaren dagarna efter att jag konstaterat ett behov för just en sådan. En synkronicitet i vardagen. Fina grejer det.

 


3. En vacker kökslampa som har gift sig med mitt kök. I just det här fallet är jag för äktenskap. Ibland funkar det helt enkelt.


4. En jeansjacka i exakt den rätta nyansen och exakt den rätta modellen. Och jag har letat länge. Men plötsligt händer det liksom.

 5. Snygga och lagom ingångna skor.

 6. Koolaste hatten.7. Fin bordsgrill att leka med på balkongen i sommar. Varma mackor? Eller en ljummen morot kanske?

   8. Tjusig golvlampa och trumman kan väl få vara med på ett hörn. Den är rolig. Det ingick en trasig pedal också.9. Modelldocka. Bara för att. Den koolaste hatten bor där ibland.
10. Häftigt porslin. Jo, häftigt. 


Av Tant Grön - 31 mars 2012 20:25 Vi som läser Ljudkultur är lyckligt lottade. Vi får minsann gå på Annan Musiks konserter alldeles gratis. 

Av Tant Grön - 17 mars 2012 22:27Storgulligan: Mamma när ska vi ha städdag?

Jag: Vad menar du?

Storgulligan: Ja den dagen som vi städar på, vilken dag ska det vara?

Jag: När vi känner för det.

Storgulligan: Eller när det är stökigt.

Jag: Eller när vi känner för det.

Storgullis kände visst för det ikväll och jag...... kände för att såga av bänkskivor och möblera om. Vad kände ni för ikväll då?
Av Tant Grön - 13 mars 2012 14:33


Igår var vi i Sörping med skolan och spelade in ljud på olika platser där Medeltidscentrum funderar på att ha ljudinstallationer. Här kan ni läsa om hur Folkbladet tolkade vårt uppdrag. De lyckades också stava mitt namn fel trots att jag bokstaverade! 
Väl tillbaka på Campus i Norrköping upptäckte en klasskompis denna löpsedel i korridoren.    Löpsedeln är från 2004, så miraklet i Svinhult kan inte handla om att jag flyttat dit. Konstigt... Det borde det ju göra.Nu äter jag apelsin och skriver om vad jag gjorde i Sörping igår. För på torsdag ska det redovisas. 

 
Vad gjorde ni igår? Och upptäckte ni också någon gammal och rolig löpsedel?Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se