I huvudet på Tant Grön

Senaste inläggen

Av Tant Grön - 21 juli 2011 20:50Jag stod precis i köket (läs kokvrån) och värmde grönsakgryta och sa abysmal för mig själv och fnittrande tänkte jag på ett avsnitt ur Vänner där Joey tror att abysmal betyder något smickrande. Strax därefter ser jag FRIENDS fäjsbuckuppdatering:

 


Nog är det lite märkligt att jag tänker på just det ordet och Vänner samtidigt som fäjsbucksidan skriver om det. Sånt här händer mig typ skitofta, helt oförklarligt(?) så vet jag bara saker, som att bussen kommer att stanna mellan den här och nästa hållplats nu. Och så gör den det. Eller att det är mamma som ringer, givetvis utan att titta på skärmen. Jag bara vet.


Gör inte ni det?
ANNONS
Av Tant Grön - 21 juli 2011 20:00


 Veni, vidi och vi studsade.


Här är underbara glesbygd´n


 


Och här är underbart sällskap under mitt senaste underbart gröna loppisfynd.


 


I öltältet sålde de Red Stripe som vi givetvis var tvugna att testa. Skål! Efter Red Stripepimplandet studsade vi till Stures.


 


Många stjärnor såg vi. Alla på programmet faktiskt. I alla fall gjorde jag det.


 


Slag från hjärtat som kommer till Norrping i slutet av september. Basånivet. Vart jag är .

 

Detta är troligtvis Mark Wonder. Jag fotade alla artister men väldigt långt från scenen så det är ju svårt att urskilja liksom. Dessutom återanvändes musikerna rätt flitigt och gitarristen som rastade sina dreads ( de var så långa att han liksom hängde upp dem över armen och gick omkring) som ni hittar längst till vänster hjälper mig inte att lista ut vem det är som sjunger här.   

Campingplatsen var belägen bland alla snea träd alldeles vid vattnet. Fast på Öland är man väl vid vattnet mest hela tiden oavsett vart man är...


 Här har precis killen med luva och keps snubblat över en annan kille som låg och sov bakom min vän som sitter på stolen, och när han snubblade på killen så ramlade han in i tältet. Både tältet och killen som ramlade och killen som sov klarade sig dock fint. Killen som sov vaknade inte ens. Men det berodde nog mest på alkoholen som han började förtära redan då han slog upp ögonen den morgonen. Eller nåt sånt... Nej jag känner inte någon av dessa två killar, basånivet.


 Människor som gungar. Notera den übersnygga Gudrun Sjödénregnkappan på kvinnan i mitten. Dönajs!


 Träden är helt magiska här.

 

Twin Peakskänsla minus det creepiga.

 

5000 till den som kan se vem personen på bilden är. Jag vet! Jag vet! 
Och så det där sorgliga vemodiga avskedet, den tomma känslan som slår emot mig när jag lämnar en festival för att bege mig hemåt mot den hårda och anonyma staden.


Jag tröstar mig med att Urkult närmar sig och än är inte sommaren slut. Sådetså! 

ANNONS
Av Tant Grön - 20 juli 2011 22:28... att jag inte har mer ork och energi; för jag som är så förbannat rolig borde ju liksom blogga dagligen, minst! för er skull.

Typ trött. Tid och energi kombinerat med ork och lust blev visst kaka på kaka eller nåt sånt hahahaha.


Tanten köpte byxor på Öland Roots och ville se hur hon såg ut. Det gick sådär. Jag lämnar plats för asgarv här.


Av Tant Grön - 7 juli 2011 23:15Asså, det var verkligen fullt ös medvetslös. Fast minus spriten liksom. Vi kom vi såg och jag städade. Typ. Så vi börjar med frukosten dagen efter för det var först då någon kom på att "vi kanske ska fota lite".


 

Och Mamma Blås gubbe poserar, låtsas vara gla i hatten å allt dä där.


 


Men någon hade allt druckit för mycket på midsommarens afton och det lyckades jag minsann fånga på bild. Den där fånen är rätt bra ibland. Eller ofta. Det är faktiskt mest den jag fotar med nu för tiden. Och hon hade faktiskt druckit, eller nästan. Jag har inga vinglas i Huset så mitt vita vin drack jag ur ett vanligt dricksglas likt det glas Lillgulliganen drack vatten ur. Hon trodde att mitt var hennes och tog en stor klunk, som hon spottade ut direkt dock. But still.

 


Den här bilden är så sjukt bra. Känn känslan och kolla in Storis blick. Den här bilden kommer gå till historien. Om femtio år hänger den på något museum med texten: 

Midsommar 2011

Dagenefterfrukost någonstans i Sverige


Jag minns inte vad det var som var roligt men jag minns att det var roligt. Mamma Blå hämtar pepparn. Och det var tillräckligt roligt och viktigt för att jag skulle ta hela två bilder(?) på händelsen.
Ja det var våra midsommarafton det... eller nåt. Själv då?

Av Tant Grön - 6 juli 2011 23:03


Först så går man till källan och hämtar vatten. Källan ligger på grannens tomt. Tungt. Ja.


Sedan kokar man ett par kastruller...


... och häller där efter det kokta vattnet i hinkar med kallt vatten (så att ingen får för sig att tvaga kroppen med kokande vatten, aj!).


Sedan är du good to go! Bara att ösa på. Och du, glöm inte tvålen. Eller gör det. What ever liksom.

 


En blurrig bild på mitt badrum. Basånivet hur det ser ut liksom. Låtsas som att ni springer förbi det, swoosh. Det var lite den känslan jag var ute efter när jag fotade.Kapade vattenrör i tvättstugan. Nu finns det rinnande vatten, men bara där och endast kallt. I jämförelse med att knalla fram och tillbaka till källan är det rena paradiset. Ye-ha! Jag har en personlig rörmokare, det känns fint. Han fixar.

 


Och så här snygg blev jag efter en tvätt:

 

Av Tant Grön - 6 juli 2011 00:53Här är jag. Var är du?

 

Av Tant Grön - 23 juni 2011 21:22Tusen funderingar med en massa "tänk om" springer omkring i mitt huvud. Men ingenting spelar egentligen någon roll. Tankar kan tänkas. Frågor kan frågas. Och svaren...


Jag packar bilen så där Vildrosfull, vänder ryggen åt Babylon och reser mot skogens lugn.


 

Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se